Ga naar de inhoud

Ik ben Antje den Os

Beeldhouwer in natuursteen

waaronder serpentijn, seleniet, albast, zoutsteen en meer

Mijn geschiedenis

Ik kom uit een creatief gezin waarvan mijn moeder coupeuse is geweest en mijn vader houtbewerker en technisch tekenaar.
De creativiteit zat er al vroeg in en op mijn 7de zat ik al achter de handnnaaimachine poppenkleertjes te maken en mocht ik met enige regelmaat wasmachines slopen om te kijken van hoe en wat. Ook radio's waren niet veilig bij me waarvan ik er aardig wat gesloopt heb in mijn jeugd.
Toen we verhuisden naar Hellevoetsluis gingen mijn ouders het verenigingsleven in waarbij mijn vader een timmerclub ging leiden en daar deed ik graag aan mee. Het zagen en bewerken van hout ervoer ik als enorm fijn waar ik mijn eigen fantasie de vrije loop kon laten gaan.
Thuis deed mijn moeder mij steeds meer thuis raken in het omgaan met de naaimachine en maakte ik mijn eigen kleding. Het leukste vond ik mijn eigen gemaakte spijkerjas van oude spijkerbroeken.

Je kan rustig stellen dat ik mijn tijd ver vooruit was op dat gebied en was ik op school een buitenbeentje wat het schoolgaan niet prettiger maakte.
Wat wel leuk was van school waren de vakken techniek en houtbewerking, waarbij ik torenhoog boven de rest van de leerlingen uitstak qua vaardigheden. Dat maakte dat ik vaak extra opdrachten kreeg van de leraar wat ikzelf altijd als zeer prettig heb ervaren.

Heden

We springen naar 2010 na een berg bewogen jaren komt er rust en hervind ik mijn creativiteit wat zich uit in mijn beelden, iets waar ik mijn volledige fantasie de vrije loop kan laten gaan en waarvan elke steen een uitdaging is.
Tot op heden ervaar ik het beeldhouwen als een zeer prettige manier van mijn dagbesteding, en ben ik nog lang niet uitgefantaseerd met wat ik allemaal wil maken.

De toekomst?

Niemand weet wat de toekomst zal brengen maar ik hoop nog heel wat jaartjes te kunnen beeldzagen (want houwen doe ik vrijwel nooit, worden mijn buren niet blij van als ik dat zou doen).
En ik zie wel wat er op mijn pad komt qua exposeermogelijkheden (of onmogelijkheden)

Bedankt voor het lezen en bekijken van de website

En wie weet tot ziens op één van de kunstevenementen

                                                                                                                                                              ©copyright
Terug naar de inhoud