blog - Antjes creaties

Ga naar de inhoud

Blokjesproject Teckel

Antjes creaties
Gepubliceerd door Antje in Blokjes · 15 december 2018
Momenteel ben ik druk doende met een teckel van blokjes natuursteen en zoals sommigen misschien al weten zit ik daarmee ver buiten mijn comfortzone. Iets wat helemaal niet erg is overigens want daardoor ontwikkel ik wel en blijf ik de uitdaging aangaan om van een ruw materiaal iets moois te maken.
Eén van de eerste dingen die ik altijd doe als ik begin met een blokjesproject is dat ik allemaal blokjes zaag van de diverse soorten stenen die ik heb liggen. Dit doe ik allemaal met de gritzaag en is een vrij arbeidsintensief werkje, alleen qua werkdagenvan het zagen zat ik bij mijn laatste beeldhouwproject Mosnack aan een ruime twee weken. Dat het zo arbeidsintensief is, is dus tevens de reden dat ik zover buiten mijn comfortzone zit want het liefst maak ik beelden die binnen een week af zijn.

Naast het beeldhouwen ben ik momenteel ook mantelzorger van mijn partner die met een gebroken heup zit/ligt omdat hij twee maanden geleden een afstapje vergat en daardoor te barsten viel. Wat er dan allemaal op je afkomt is onvoorstelbaar en maakte mijn hoofd overuren. Gelukkig gaat het al veel beter met mijn partner en stiefelt hij langzaam met een looprek wat door het huis en is hij bezig om langzaamaan zijn been wat meer te belasten.

Door mijn werk doordeweeks en het mantelzorgen kan ik veel minder tijd besteden aan het beeldhouwen waardoor mijn projecten nog langer duren. Daarom maak ik soms een "tussendoortje" om het luchtig te houden zodat het plezier dat ik beleef in het beeldhouwen ook aanwezig blijft.
Eén van die tussendoortjes is een kersthanger van albast die ik in een week tijd gemaakt heb. Nadat ik hem online had gezet kreeg ik al snel een mailtje van een vrouw met d evraag of ik die ook in bruine albast kon maken. Nu was ik altijd enorm huiverig in opdrachten aannemen en deed ik dat dus ook nooit omdat ik bang was dat ik dan het plezier in beeldhouwen zou kwijtraken. Die angst is gebasseerd op mijn ptss en d eervaring uit het verleden met tekeningen in opdracht maken, waarbij ik na de tweede opdracht nooit meer heb getekend.
Dus in eerste instantie had ik die vrouw gemaild dat het niet zou lukken, maar na een nachtje erover te hebben geslapen toch besloten de opdracht aan te nemen want ook daarin ontwikkel ik nog steeds door. Dat vrouwtje natuurlijk helemaal blij en ik meteen enthousiast eraan begonnen. En zowaar heb ik bij het maken van de opdracht er veel plezier aan beleefd en was de albasthanger na één week af en de opdrachtgever er enorm blij mee.
Met deze nieuwe ervaring in het achterhoofd heb ik dan ook besloten om wat vaker een opdracht aan te nemen, ik heb namelijk in het verleden al vaker de vraag gekregen om een beeld te maken maar wees dat altijd af, dus we gaan het zien wat er op mijn pad komt.

©copyright
by Antje den Os
Terug naar de inhoud