blog - Antjes creaties

Ga naar de inhoud

Het jaar 2018 in vogelvlucht

Antjes creaties
Gepubliceerd door Antje in Overpeinzingen · 17 december 2018
Nippend aan mijn warme choco denk ik na over het jaar 2018, en wat is daarin veel gebeurd in mijn leventje en wat een vooruitgang boek ik nog steeds. iets wat ik 20 jaar geleden nooit had durven dromen want wat was mijn leven toen een puinhoop.
Ik zat toen in een psychiatrische gesloten inrichting en zag totaal geen toekomst in mijn leventje, zwaar suïcidaal en geen uitzicht op een normaal bestaan. Wie toen tegen mij gezegd zou hebben hoeveel anders mijn leventje  in 2018 zou zijn zou ik nooit geloofd hebben.
Wat is het dan toch fijn om op zulke momenten een partner te hebben die wel toekomst zag en voor ons wou knokken, daar ben ik hem nu nog steeds dankbaar om. Hij is mijn motor en motivator en bliksemafleider maar bovenal mijn maatje door dik en dun. Hij is altijd in mij blijven geloven en motiveert mij om verder te kijken dan mijn neus lang is, uitdagingen aan te gaan en vooral positief in het leven te staan. Een glas is niet halfleeg maar halfvol is zijn motivatie, kijk naar de mogelijkheden i.p.v. de onmogelijkheden.

Eén van die mogelijkheden deed zich in dit voorjaar voor ik kwam via facebook in contact met een eigenaresse van een nieuw te starten galerie. Ik trok de stoute schoenen aan en vertelde dat ik kleine beelden maak die naar mijn mening prima in haar concept zou passen. Na wat heen en weer gemail zijn we langs Domo Eclectica gegaan en de eerste indruk was al meteen goed en na een gesprek onder het genot van een bakkie leut zijn we een samenwerking aangegaan, welke nog steeds voortduurd.

Ook ben ik actief geworden op een Amerikaanse kunstverkoopwebsite na de nodige informatie erover te hebben opgezocht. Die keuze heeft mij ook geen windeieren opgeleverd want reeds in mijn tweede maand lidmaatschap is er een werk van mij verkocht aan een Amerikaan, helemaal leuk!!

Ook heb ik de beslissing genomen om mijn lidmaatschap bij exto.nl op te zeggen, was er al een aantal jaar lid maar kreeg praktisch geen bezoekers en was ook niet zichtbaar op hun advertentiepagina, ook niet als ik met werk adverteerde. Daarbij speelde ook mee dat die kunstwereld niet mijn wereld is, ik begrijp hun niet, en vice versa, er kwamen werken voorbij die helemaal de hemel in werden geprezen waarvan ik echt zoiets had van "mijn buurmeisje van 2 kan dat ook" .

Ook blijf ik het leuk vinden om blokjesprojecten te maken, al ben ik daar enorm tegenstrijdig in want ik heb een broertje dood aan het trage tempo wat het maken van zo'n beeld met zich meebrengt. Daar komt dan weer mijn partner zijn steun om de hoek kijken en staat hij altijd klaar met raad en daad, maar ook met begrip als het eventjes niet lukt of loopt zoals ik wil. Ik denk dat dat eigenlijk nog het belangrijkste is in onze relatie: het wederzijdse begrip voor de dagen waarop het eventjes niet gaat zoals je wil en je eigenlijk je het liefst verstopt in bed wachtend op een nieuwe dag. Uiteraard verstop ik me niet in bed maar soms bij gebrek aan motivatie zit ik weleens een halve dag doelloos achter mijn pc mijn tijd te verdoen, en ook dat mag, die ruimte is er gewoon.
Gelukkig zijn die dagen niet talrijk en heb ik over het algemeen heel veel energie om de dingen te doen die ik leuk vind en daarnaast ook mijn werk te doen doordeweeks.

Ook heb ik het tekenen weer opgepakt na ruim 18 jaar geen potlood meer aangeraakt te hebben, het is wat onwennig en heb het nog niet in de vingers maar beleef er wel plezier aan.

Nu tegen het einde van het jaar kan ik dan ook tevreden terug kijken op wat ik gemaakt heb aan beelden, waarbij er twee beelden mijn favoriet zijn, te weten Cuddlesnoogle en Mosnack maar uiteraard vind ik mijn andere werken ook leuk.

Voldaan terug kijkend bij een inmiddels koud geworden choco, wens ik U allen een fijne feestdagen en een voorspoedig 2019


©copyright
by Antje den Os
Terug naar de inhoud